Gyakran Ismételt Kérdések

Ez egy profi kórus?

Nem vagyunk professzionális kórus. A vezetőink természetesen szakemberek, de a tagság többnyire lelkes amatőrökből áll. Mint minden kórusban, köztünk is vannak zeneileg képzett tagok, de ez nem elvárás.

Ki énekelhet ebben a kórusban?

A tagság nyitott: szeretettel várunk bárkit, aki énekelni szeretne. Elvárásaink: rendszeresen járj a próbákra, legyél része a közösségnek, működj együtt a kórusvezetőkkel és a többiekkel.

Milyen minősítéseitek vannak?

2007-ben elnyertük a „Fesztiválkórus” minősítést.
2015-ben elnyertük a „Gálakórus” minősítést.

Milyen műveket énekeltek?

A kórus világnézetileg semleges, ez a repertoáron is látható: éneklünk világi és egyházi, régi és modern darabokat. A kórus által eddig énekelt darabokat itt tekintheted meg.

Mikor és hol vannak a próbák?

A próbák péntek délután 5-től este fél 8-ig vannak, a Madách Imre Gimnáziumban (1073 Budapest, Barcsay utca 5.) Tanítási szünetben (júliusban és augusztusban) nem tartunk próbákat.

Mennyi a tagdíj?

A tagdíj havi 500.- forint, érvényes nappali tagozatos diákigazolvánnyal rendelkező tagok esetében havi 300.- forint.

Kell tudni kottát olvasni?


Nem kell tudnod „blattolni”, vagyis első látásra kottát (ki)olvasni, de az azért elvárt, hogy tudd, milyen irányban kell a kottát tartani.

Honnan tudjam, milyen szólam vagyok?

Ha eddig még nem derült ki számodra, milyen szólamot tudsz énekelni, a kórusvezetők az első próbán segítenek ezt eldöntened. Az alábbi szólamokba tudsz csatlakozni:

Alt: mély női énekhang
Mezzo: középmagas női énekhang
Szoprán: magas női énekhang
Basszus: mély férfi énekhang
Bariton: középmagas férfi énekhang
Tenor: magas férfi énekhang

Az új tagok belépésekor meghallgatás?

Nincs külön meghallgatás. Egyszerűen csak gyere, és ülj be abba a szólamba, ahol énekelni szeretnél.

Vállaltok szerepléseket?

Igen, sok szereplést vállalunk egyházi és világi eseményeken, kórustalálkozókon egyaránt. Ha szeretnél minket meghívni, keresd a kórus vezetőségét.

Kivel beszélhetek, ha még kérdezni szeretnék?

Örömmel beszélünk veled, és válaszolunk az esetleges kérdéseidre. Az elérhetőségeinket megtalálod a kapcsolat menüpont alatt.